dilluns, 1 de març del 2010

JOC BRUT I VODEVIL


Falten nou mesos per les eleccions catalans i encara no s’ha resolt algunes incògnites que poden tenir especial incidència en els resultats: El “misteri” de l’estatut i que no hi hagi confirmació oficial sobre la presència unitària del conglomerat de grups independentistes amb capacitat d’ alterar el sistema de partits i la relació subordinada de Catalunya amb l’estat.

Davant el perill que podria suposar pel sistema una nova força radicalment democràtica, hi ha qui comença a fer joc brut per fer-ho inviable, a base de mitges veritats i filtrant mentires als mitjans. Quan s'apropen eleccions, sempre hi ha qui en lloc de preparar-se per a fer balanç de la feina, es dedica als “dossiers” per poder justificar la col·lecció d’improperis que dirigiran als suposats competidors electorals.

La trista novetat d’ enguany, serà l’augment qualitatiu i quantitatiu del joc brut. El ventilador de la porqueria està engegat i han començat per intentar perjudicar als possibles nous vinguts. Era d’ esperar. Alguns persegueixen contaminar amb valoracions negatives, les expectatives dels possibles candidats per així contaminar tot el projecte. Fa mesos, que s’ està fent amb en Jan Laporta, per aturar-lo a fer carrera política.

Com que la jugada, ha augmentat el perfil del personatge, ara han escollit un objectiu més a l’ abast, dirigint els atacs a la possible infanteria, que malauradament ha caigut en el parany i en comptes de reaccionar racionalment, s’ han dedicat al vodevil polític i al relat de les pròpies misèries, veient conspiració on de ben segur hi ha l’ objectiva aliança dels fabricants del joc brut amb l’estupidesa humana.

Només hi haurà tercer espai polític, amb l’ independència i la regeneració democràtica com objectiu, si es dissenya una estratègia intel·ligent i es treballa, amb molta transparència.

Jordi Surinyach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada