divendres, 5 de març del 2010

EL LUPANAR DE MATARÓ


Sembla que la decisió de l’Ajuntament de Mataró, de finalment no donar la llicència dels prostíbuls que s’havien de fer a Mataró, ha desdibuixat la polèmica i ha tranquil•litzat els ànims i les bones consciències.

Potser ara estarem pendents d’altres coses, i els que podrien aprofitar el tema per a llançar dards contra l’Ajuntament, els aniran a llençar al pub. Les ments ben pensants podran descansar tranquil•les i alleugides, s’ha solucionat un problema i ens hem estalviat tenir un prostíbul a Mataró. Innocents! Qual estruços l’únic que fan és amagar el cap sota l’ala.

Fa uns dies vaig ser testimoni, com a milers de conciutadans més aquell dia, del que a continuació us explico: Al voltant de les 3 de la tarda a la rotonda d’accès a l’AP-7 a Cardedeu, és tracta d’una rotonda amb 5 accessos, la temperatura era d’uns 3 graus, la nit abans havia nevat al Montseny fins a cotes relativament baixes i queia “aigua-neu”, en un dels accessos una patrulla dels mossos, en un altre, una noia jove asseguda en una cadira. No cal explicar més, l’escena es repeteix a les carreteres de les comarques de Girona, principalment, cada pocs centeners de metres.

Tots passàvem a prop d’aquella noia amb la mateixa indiferència que s’ho mirava la patrulla dels mossos. Que hi ha al darrera de la noia asseguda? Sordidesa, explotació i segurament maltractament, segur que té una història que a tots ens importa tres rals i possiblement no ha arribat fins allà de forma vocacional.
Si algú ha visitat Pompeia, també Empúries o qualsevol altre ciutat romana, haurà observat uns genitals masculins esculpits en pedra que s’usen per assenyalar, no és tracta de cap broma dels “grafiters/escultors” de l’època, senzillament indiquen la direcció del “lupanar”, el bordell. A l’antiga Roma, a la ciutat, és diu que n’hi havia una cinquantena, feu números per a un milió d’habitants.

Ens enfrontem, doncs, a un problema que va més enllà de la història, un problema que és més antic que la més antiga de les històries de les que hi ha testimoni. I algú pensa que per la decisió d’un Ajuntament de concedir o retirar una llicència ja hem solucionat el problema, que no cal parlar-ne més? No siguem hipòcrites!

Fem-nos preguntes i busquem respostes i solucions! Hi hauria prostitució si no hi haguessin clients? El fet de ser al•legal, per no dir il•legal, ens beneficia? Som conscients que tota aquesta activitat “al marge de la llei” es sostreu als deures impositius? Sabem que al voltant de les activitats il•legals creix el gangsterisme?
És millor tenir “tirades” les prostitutes a la carretera o als polígons industrials que en un prostíbul? S’incrementaran els “serveis” pel fet de l’existència d’un prostíbul? Ja fa temps que hi ha prostíbuls, o algú es pensa que les llumetes de color lila que es veuen per les carreteres en determinats locals anuncien una atracció de fira? Potser, passarà com fa 30 anys amb el Pryca, no es farà a Mataró i el col•locaran a Argentona, i apa! Tots a dormir tranquils!

Que consti que només vull fer una reflexió i no sé si a mi m’agradaria tenir un prostíbul al costat de casa, el mateix que potser no m’agradaria tenir una presó, ni un lloc d’atenció a toxicòmans o un magatzem nuclear, però en algun lloc cal posar-ho tot, no?.

Al final ens estem tornant tant egocèntrics i hipòcritament tontos, que comencem per no voler res que molesti al costat de casa i quan anem a un altre lloc, ens molesten les campanes de l’església del poble, els esquellots de les vaques, els cants dels pollastres i la ferum de les granges, però això és tema per una altre dia.




Au no us talleu i dieu la vostra sobre aquest tema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada