diumenge, 10 d’octubre del 2010

Reagrupament Mataró celebra amb èxit la inauguració del local de campanya i la diada a la Plaça Santa Anna.

8 d’octubre: inauguració de la seu electoral de Reagrupament a Mataró

En el incomparable marc de la plaça de Sta. Anna de Mataró la gent de Reagrupament va fer els preparatius per a la inauguració del local de campanya en aquesta ciutat.

A partir de les cinc de la tarda, amb l’arribada de la “seu mòbil” de Reagrupament; la ja entranyable furgo que conduïa en Jordi de St. Pol, va començar prendre forma l’escenari. La Carpa de l’Agrupació de Mataró es va instal·lar al costat de la tarima des on s’havien de fer els parlaments. Es realitzava la prova de so i els últims ajustos. Mentrestant, la quitxalla juganera i tafanera al voltant de tots aquests preparatius era obsequiada amb globus i els adults informats dels objectius de la nostra associació.

Una estona abans de l’hora prevista, arribaven els mitjans que varen entrevistar a la Rut Carandell i en Carles Móra. Després es quedarien a seguir l’acte.

A l’hora prevista, la coordinadora de l’Agrupació de Mataró, l’Eva Rumi, va presentar l’acte i als dos convidats: una crida a la necessitat de la lluita per la independència i la plena sobirania de Catalunya.

La Rut en el seu parlament va destacar la importància que els “Catalans assumim la responsabilitat de la situació, els catalans som els únics responsables de l’actual estat de submissió i de dependència” , “de tot aquest estat de coses”, va afegir, “només en sortirem quan els catalans decidim sortir-nos, tot depèn de nosaltres”. També va explicar la situació vergonyant que es farà evident en aquesta campanya en que els partits parlamentaris seran subvencionats abans de les eleccions, en lloc de després com és habitual, en funció dels resultats de fa quatre anys “Com que els bancs no els poden donar crèdits, els avancen els diners traient-los de les nostres butxaques perquè puguin fer la campanya”. Va continuar una crida de la Rut al treball en l’associació, a la participació i al recolzament a la mateixa, com a l’eina que ens ha de permetre avançar en la consecució de la plena sobirania.

En Carles Móra es va alegrar de trobar-se a Mataró ciutat a la que tants lligams l’unien per la seva professió de docent, que durant anys porta desenvolupant a aquesta ciutat. Va destacar la necessitat de la independència, la necessitat de la regeneració política i que la veu de Reagrupament arribi al parlament. La necessitat que Catalunya pugui ser mestressa del seu destí. “Que a Catalunya estem fent una contribució i un esforç que en cap cas repercuteix en el nostre merescut benestar” ens va dir en Carles, que va afegir “ A països que han hagut de fer front a grans reptes com Alemanya que va haver d’integrar la zona oriental, en cap cas, a cap regió se li ha tret més del 4% del seu PIB, a altres països com els Estats Units aquestes xifres de solidaritat entre zones no van més enllà del 2%. A Catalunya en canvi cada any ens treuen més del 10% del fruit dels nostres esforços, 22.000 milions d’euros anuals”, va afegir, “que en tot cas cada cop necessitem més a casa nostra”, va contraposar “que a Catalunya els ordinadors a l’escola són de copagament mentre a altres llocs són subvencionats totalment”.

Abans d’acabar l’acte l’Eva va convidar a tots els assistents a prendre una copa de cava a la seu electoral de la nostra associació situada al carrer St. Joaquim de Mataró al costat de la plaça de Cuba. Cap allí es varen dirigir els associats i simpatitzants de Mataró que varen tenir una bona estona per debatre la situació política del país i com es presenten les properes eleccions. Finalment un nombrós grup d’associats va celebrar un sopar en un restaurant de Mataró on varen acabar de poder parlar amb la nostra candidata número 1 per Barcelona la Rut i també amb la número 3, la Montse Tudela, que també es va afegir a l’acte.

Mataró, 9 d’octubre de 2010

Aquí teniu més fotografies de la diada:

























4 comentaris: