divendres, 1 d’octubre del 2010

Carles Móra: "L’endeutament dels partits limita la seva capacitat política, la seva autonomia i els fa presoners. Cal una nova llei electoral...

Què poden tenir en comú Barcelona, Calaf, Tornabous, Argentona i Barberà de la Conca? Doncs, que a tots cinc llocs un dimarts de finals de setembre, el passat dia 28 , ha tingut lloc un acte de Reagrupament. Sembla una casualitat, però no ha estat així! L’activitat desplegada per Reagrupament durant els darrers mesos ha fet que coincidències com aquestes sovintegessin, dia sí, dia també.

Aquest passat dimarts Àngel Font, tresorer de l’associació; Montserrat Tudela, candidata número 3 de la llista per Barcelona; i Carles Móra, alcalde d’Arenys de Munt i número 2 de la candidatura de Barcelona, van ser presents al Saló de Pedra de l’Antic Ajuntament d’Argentona, de la mà de l’agrupació local, amb el suport de la comarcal del Maresme de Reagrupament. L’acte va començar amb la presentació d'aquesta associació i la presentació dels ponents per part d’en Xavier Peguera, associat d’Argentona. Va parlar en primer lloc Àngel Font, que va explicar el moment actual de l’Associació, el seu origen i la seva finalitat. A continuació va intervenir Montserrat Tudela i va cloure els parlaments Carles Móra.

Extractem, de les més de dues hores d’intervencions, algunes de les idees expressades pels ponents.

Àngel Font:

* "Malgrat que el nostre pressupost inicial de campanya és “zero”, ja que en cap cas la nostra associació pretén endeutar-se com fan els partits, en els darrers dies estem recaptant fons per aconseguir poder fer arribar a cada llar de Catalunya la butlleta de votació de Reagrupament, tal com fan els partits parlamentaris"

* "Reagrupament té un mandat de la seva assembla, del dia 10 de juliol, d’arribar a acords amb altres forces parlamentaries, de manera que és pugui presentar una candidatura al més amplia possible. Per això, hem deixat un nombre important de llocs disponibles a les nostres llistes i els nostres candidats si cal cediran el seu lloc per tal de facilitar aquestes incorporacions, Quina altra formació ha fet això? Quina altra formació és capaç de fer això?"

* "No entrarem a cap govern que no estigui disposat a proclamar la independència de Catalunya. Si en la propera legislatura som determinants a l’hora de triar al president de la Generalitat no donarem suport a Montilla."

Montserrat Tudela:

* "Després del que va passar el dia 10 de juliol, la nostra Assemblea al matí i la manifestació de la tarda on es va veure que ja era indestriable no associar la independència de Catalunya amb Reagrupament, em vaig sentir molt satisfeta, però llavors vaig pensar que alguna cosa ens farien, que no tot podia ser tan senzill, ara ja s’ha vist el que ha passat"

* "A tots aquells que em diuen que estan desil·lusionats per la falta d’unitat, els dic que s’il·lusionin! La falta d’il·lusió la tinc en una mà i és la constitució espanyola, a l’altra mà tinc la Constitució catalana feta per Reagrupament! La falta d’il·lusió és més constitució espanyola, la il·lusió es la Constitució de Catalunya! En aquestes eleccions triem entre aquestes dues coses!"

* "Respecte de les crides a la unitat, us he de dir que dos no es casen si un no vol! Reagrupament per molt que vulgui la unitat no l’aconseguirà sol! Si des de l’altre part donen per tancades totes les portes i l’únic que pretenen és que nosaltres pleguem i es perdi la feina feta durant dos anys"

Carles Móra:


* "Tothom es vàlid, tothom pot ajudar a la independència de Catalunya, tots poden sumar, però es indestriable independència de regeneració democràtica. Tots podem sumar, però cal esporgar, cal polir, cal limitar! Cal acabar amb els mals vicis i els mals costums de molts dels nostres polítics"

* "Entrar al parlament ens pot permetre accedir als mitjans públics. Cap mitjà públic no es pot negar a donar la paraula a un parlamentari. Quan entrem al parlament les poques estones que disposem als mitjans de gran difusió les aprofitarem per explicar el nostre missatge, si encara no som majoria suficient continuarem explicant el nostre missatge fins que aconseguim la independència de Catalunya"

* "L’endeutament dels partits limita la seva capacitat política, la seva autonomia, els fa presoners. Cal controlar les finances dels partits! Calen noves lleis, una nova llei electoral, que entre altres coses controli aquest finançament. Però també una llei electoral que faci més proper al parlamentari electe amb els seus conciutadans"

Finalment es va obrir un ampli debat amb els assistents el que va fer que l’acte s’allargués fins quasi les deu del vespre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada