dilluns, 11 d’octubre del 2010

Carandell denuncia l'avenç dels «nostres diners» per finançar la campanya dels partits

La cap de llista per Barcelona de Reagrupament Independentista ho afirmà durant la inauguració d'una seu a Mataró

per Redacció NacioDigital.cat

Durant l'acte d'inauguració de la nova seu de Reagrupament Independetista a Mataró (Maresme), aquest dissabte, la cap de llista de Reagrupament Independentista, Rut Carandell, va va explicar la situació vergonyant, que es farà evident en aquesta campanya, en què els partits parlamentaris seran subvencionats abans de les eleccions, en lloc de després com és habitual, en funció dels resultats de fa quatre anys. "Com que els bancs no els poden donar crèdits, els avancen els diners traient-los de les nostres butxaques perquè puguin fer la campanya” —va afirmar Carandell—. La candidata independentista va fer una crida al treball en l’associació, a la participació i a donar-hi suport com a eina que ens ha de permetre avançar en la consecució de la plena sobirania.

En el transcurs de l'acte també hi van intervenir Eva Rumí, coordinadora de l'agrupació a Mataró, i Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt i número 2 de la candidatura a la demarcació de Barcelona. Mentre Rumi va apel·lar a la necessitat de la lluita per la independència i la plena sobirania de Catalunya, Móra es va alegrar de trobar-se a Mataró ciutat a la qual tants lligams l’unien per la seva professió de docent, que durant anys porta desenvolupant en aquesta ciutat.

L'alcalde arenyenc va destacar la necessitat de la independència, la necessitat de la regeneració política i que la veu de Reagrupament arribi al parlament. La necessitat que "Catalunya pugui ser mestressa del seu destí, ja que a Catalunya estem fent una contribució i un esforç que en cap cas repercuteix en el nostre merescut benestar”, va dir Móra, que va afegir que “països que han hagut de fer front a grans reptes com Alemanya, que va haver d’integrar la zona oriental, en cap cas, a cap regió no se li ha tret més del 4% del seu PIB, a altres països com els Estats Units aquestes xifres de solidaritat entre zones no van més enllà del 2%. A Catalunya en canvi cada any ens treuen més del 10% del fruit del nostre esforços, 22.000 milions de euros anuals”, va afegir, “que en tot cas cada cop necessitem més a casa nostra”, va contraposar “que a Catalunya els ordinadors a l’escola són de copagament mentre a altres llocs són subvencionats totalment”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada