dimarts, 19 d’octubre del 2010

Reagrupament Calella i Sant Pol de Mar inauguren local de campanya tal i com ja va fer Mataró

Inauguració dels locals de Calella i Sant Pol de Mar

El passat dissabte, 16 d’octubre, varem fer sengles inauguracions dels locals electorals de Reagrupament Independentista a Calella i a Sant Pol de Mar.

Amb aquests dos, són ja quatre els locals de Reagrupament al Maresme. Aquesta frenètica activitat demostra l’empenta dels reagrupats i reagrupades de la comarca.

L’acte de Calella va ser presentat pel responsable d’organització de la comarcal del Maresme, en Pere Mas.

Es tracta d’un local situat a primera línia de mar just a tocar el passeig de Calella.

Dues hores després inauguràrem el local de St. Pol. Va fer les presentacions en Jordi Roig, persona ja coneguda de molta gent de Reagrupament arreu de Catalunya, doncs és l’actual “furgonetero”. No endebades era que la furgoneta custodiés aquest dissabte , silenciosa, tancada i discreta, fins on ho pot ser, la porta de local de Sant Pol. Fins i tot a la nostra “seu mòbil” li toca de quan en quan descansar.

El local de Sant Pol es troba a la Riera número 6 de dita localitat, en un lloc de pas on tothom podrà constatar l’existència de Reagrupament Independentista.

Els actes varen comptar amb la presència de la Rut Carandell número 1 de la candidatura de Reagrupament per la circumscripció de Barcelona i d’en Carles Móra el número 2 de la mateixa llista.

Varen ser uns parlaments entranyables, concisos i directes, adreçats a l’ocasió, al que representa tirar endavant, al que representa continuar creixent i oferint, com es va dir als dos llocs, un punt de trobada dels simpatitzants i associats de Reagrupament.

La Rut Carandell ens va explicar les dificultats que per a Reagrupament pot suposar l’actual llei electoral. El primer efecte serà que no existirem als mitjans de comunicació durant la campanya, ni pagant! Ens caldrà anar treballant ens haurem d’explicar directament davant la gent. “A nosaltres ja ens agrada explicar-nos. Els partits parlamentaris viuen dels eslògans, viuen en la distància amb els electors, nosaltres ens haurem d’acostar als electors, ens haurem d’explicar. De debò que ens agrada explicar-nos!”

La Rut va exposar com es va elaborar el document programàtic que anomenem “Full de ruta”. Més de 600 associats hi van participar-hi, dividits en diferents grups. La idea era Com volíem que fos el futur Estat català, com volíem que comencés a caminar com a Estat propi. Varem fer propostes genèricament concretes, ja que en la nostra associació conviuen diverses sensibilitats. Per exemple: en el tema educatiu no entràrem a discutir si l’escola havia de ser laica o religiosa, el que de debò en interessa un ensenyament de qualitat que faci prevaldre l’excel·lència al mateix temps que ajuda a aquells que tenen més dificultats”.

La Rut també ens va parlar d’aquelles persones que des del raonament han deixat de defensar les seves conviccions federalistes en adonar-se que la voluntat de l’Estat espanyol no camina ni caminarà mai en aquesta direcció.

Fa quelcom més d’un any va continuar la Rut “Només des de Reagrupament es parlava d’independència, recordeu que d’altres varen qualificar aquesta legislatura com la legislatura “de la gestió”. Només nosaltres parlàvem de regeneració democràtica i després han esclatat els casos Millet, Pretoria, els casos a l’Ajuntament de Barcelona... Ens preguntem qui mana de debò als partits, ens preguntem per l’acumulació de càrrecs, per qui controla la despesa en obra pública; quina xarxa d’interessos hi al darrera, en tot només s’hi veu foscor”

“Ens falta una Llei de finançament dels partits, una nova Llei que faci prevaldre la transparència”

Ara Reagrupament també es parla de Treball, el tercer pilar dels nostres plantejaments, ens trobem en una societat amb un 20% d’atur i amb els valors en caiguda lliure “Tenim molts joves, aquells als que anomenen els ni nis, ni estudien ni treballen, mentre la nostra societat no està capacitada per donar-los oportunitats, per donar-los resposta”

Des de Reagrupament ens plantegem els tres temes, Independència, Regeneració i Treball d’una manera valenta i amb ganes de respondre a la gent.

La situació es preocupant ja que. fins i tot la Generalitat ens copia, nosaltres ens financem amb bons i ells pretenen fer el mateix. Que ens expliquin de debò els comptes perquè no sabem el que passa. No fa gaire es va emetre 4.500 milions d’euros en deute públic que es varen col·locar als mercats financers britànics. Sempre ens expliquen els pressupostos, el que volen fer! Mai ens expliquen que han fet!

“Esperem poder esperonar, comunicar i convèncer a la gent” va acabar dient la Rut.

En Carles Móra va agrair l’esforç de la gent de base de Reagrupament i va qualificar de luxe el poder disposar de locals com els que s’estaven inaugurant “tothom que passi amb tren per Calella haurà de veure la imatge de Reagrupament, tothom que passi per la Riera de Sant Pol haurà de veure la imatge de Reagrupament”

En Carles va començar. “La independència és un bon negoci a aquells que fins no fa gaire semblava espantar més la independència, els empresaris, són els que ara parlen més obertament d’ella per mitjà de les entitats que els representen, perquè la no independència és un mal negoci”.

“Hem de tirar endavant la independència, de forma correcta i afable, però amb passa ferma i noble, sense cap actitud dubitativa”

L’Estat i, per tant, Catalunya es troben al límit del “concurs de creditors”. Catalunya està a punt de descendir fins al 15 lloc dins a les comunitat autònomes. Cada cop hi ha més gent a Catalunya que demana el dret d’empara per la seva situació de pobresa. I tot això no ho podem solucionar sense recursos, sense els recursos que es queda l’Estat.

“L’Estat espanyol ens té emmudits, emmanillats, perseguits i tenallats; estem perdent la dignitat, la dignitat de revelar-nos”

“Algú em sap dir, va afegir en Carles, algun país que hagi aconseguit la independència ens els darrers temps i que vulgui tornar a la situació anterior? No n’hi ha cap!”

“Ens cal recuperar la il·lusió dels 70, quan tots els que hi érem participàvem de tot i estàvem posats a tot arreu, als partits, als sindicats, amb els escoltes, a les entitats culturals....”

En Carles va valorar que, des del Parlament, Reagrupament seria capaç de fer una bona feina. També va explicar que a Catalunya érem ja per sobre de les 300.000 execucions hipotecàries i que podíem arribar a les 500.000. Això, va dir, suposa perdre l’habitatge, el pis, la casa. Estem en un moment en que a Catalunya hi ha més persones sota el llindar de la pobresa que habitants hi ha a Extremadura”.

Ambdós actes varen acabar amb els dos convidats atenent al públic i contestant les seves preguntes i escoltant els seus comentaris.

Aquí teniu dos vídeos de la inauguració a Sant Pol amb la Rut Carandell:


17 d’octubre de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada