dimecres, 24 de febrer del 2010

REFUNDAR EL CATALANISME ??

Hem sentit durant molt de temps aquesta cantarella, s’ha parlat de la necessitat de crear “una casa comuna del catalanisme”, però aquesta iniciativa sempre parteix de la nostra classe política.

Una classe política ja viciada en una relació injusta amb Espanya i, a més a més, acomodada en una situació on la revindicació demagògica està més que instal·lada.

El catalanisme no s’ha de refundar, el catalanisme militant no és cap positura, és una actitud. El problema sorgeix, al nostre entendre, del fet que sempre ha predominat més el camí per arribar, la forma, que l’objectiu final, que no és un altre que la sobirania, la culminació del nostre viatge a Itaca.

Tampoc estem proclamant la necessitat d’un buit ideològic, ans al contrari. Els diferents camins ens han d’enriquir, ens han de fer més forts, ja no val només la rebequeria quan ens donen un mastegot, cal fer un pas endavant i per fer-ho hem de buscar els nostres punts de trobada més que les discrepàncies. Perquè no ens hem d’oblidar que estem plantant cara a un regne amb mecanismes d’estat, nosaltres només podem anar amb la raó i amb unitat, unitat de tots els punts de vista dels que lluitem per arribar al objectiu comú.

És per això que des d’aquí reclamem la importància de Reagrupament, d’un moviment transversal que reculli la totalitat de l’eix dreta-esquerra i que intentem treballar per aportar el nostre granet de sorra perquè la llibertat del nostre poble sigui ja d’una vegada assolida.

E. Casabella

3 comentaris:

  1. No cal refundar el catalanisme polític, cal la indepedència del nostre pais i deixar-nos de tantes tonteries i camins que no porten enlloc.
    A cap pais amb estat propi actualment es parla d'aquest tema. Algú ha sentit parlar de l'italianisme polític, o del granbretanyisme polític? oi que no? doncs!
    El catalanisme polític és una cataplasma que ja alleugereix els mals de ningú

    ResponElimina
  2. volia dir: que ja NO alleugereix els mals de ningú.

    ResponElimina
  3. Refundar és un terme que trobo totalment extrany i equivocat. El que cal és prou de parlar sobre unitat (que mai ha existit i costa entendre que existeixi amb l'estructura actual) i començar a fundar i no refundar. Si ens plantejem la pregunta : Què cal per ser independents i no "Si volem ser independents o no" trobariem que el que ens diferencia del país al qual malauradament pertanyem ja existeix !! És a dir...llengua, cultura, policia...el gran problema i tots ho sabem és l'econòmic !!! Si Catalunya tingués una economia pobre i fos una llosa per l'estat espanyol evidentment que no trigarien ni dos dies a donar-nos el vist-i-plau, però bé....crec que tot això són fruites d'un altre paner....

    Llavors ens trobem en la tesitura de "crear" aquesta plataforma, i comencen els problemes, que si funcionar democràticament o bé assembleariament que si no es tenen en compte unes decisions que si se'n prenen unes altres...decisions i problemes que els altres no tenen, perquè van tots a una.

    M'agrada que Reagrupament vulgui englobar a totalitat de l’eix dreta-esquerra i espero que sigui un dels primers passos per aconseguir el que reclamem des de temps inmemorials. Ara és el moment, endavant !!

    ResponElimina