dimecres, 10 de novembre del 2010

“No tenim superàvit fiscal, tenim dèficit perquè aportem més que no pas rebem”

L’escenari mòbil ha anat prenent forma a la plaça de Sta. Anna de Mataró. No l’hem estrenat, però quasi! Aquest escenari s’està muntant i desmuntant dos cops cada dia.

Malgrat el dia ha estat ventós i fred la gent ha vingut a l’acte. Durant tota la tarda els curiosos han vist com tot anava prenent forma. Mentrestant hem anat repartint díptics de Reagrupament i anunciant l’acte de demà dia 10 on participaran en Joan Carretero, la Rut Carandell i l’Àngel Font a la Sala del Casal de la Nova Aliança mataronina.

Un cop fetes les presentacions en Miquel Àngel Gràcia del Cercle Català de Negocis ha començat la seva explicació. Després ha estat el temps del torn de preguntes, torn de preguntes que ha durat més que l’exposició.

La gent que participa als actes de Reagrupament no té cap problema en contestar als assistents. Ans al contrari, ens agrada “el contacte” amb el públic, sentir els seus inputs i les seves qüestions.

Aquí teniu algunes de les afirmacions que es van dur a terme durant l'acte:

“No tenim superàvit fiscal, tenim dèficit perquè aportem més que no pas rebem”

“No es tracta de solidaritat perquè no donem, ens prenen! La col·laboració entre diferents regions o estats federats a altres països no supera el 4% d’Alemanya o el 2% d’Australia, a Catalunya aportem més del 10%”

“L’espoli fiscal ens resta competitivitat i no ens permet desenvolupar-nos”

“Si la situació econòmica fos bona es permetrien el luxe de fer el tren de mercaderies europeu travessant la península. Deixant de banda la conca Mediterrània, això seria la ruïna de la petita i mitjana empresa catalana”

“Fer passar el tren de mercaderies pel centre de la península és absurd, suposa pujar les mercaderies de nivell de mar a més de 600 metres, tornar-les a baixar a nivell de mar i pujar-les fins a 1.000 metres... La despesa en energia és enorme i caldria foradar els Pirineus amb un conjunt de túnels de més de 60 quilòmetres”

“Necessitem recuperar-nos del que ens suposa l’espoli fiscal, cada dia estaríem construint les infraestructures necessàries, que tanta falta ens fan, només si podéssim impedir que ens prenguessin el que ens prenen”

Mataró, 9 de novembre de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada