divendres, 12 de novembre de 2010

“La situació actual en què es troba Catalunya no és pas culpa de ningú més que dels catalans i només depèn dels catalans sortir-nos-en”


Els reagrupats del Maresme varen aconseguir omplir la sala del Casal de la Nova Aliança de Mataró el passat dia 10 de novembre. Just passats dos quarts de nou del vespre, sonava la sintonia de Reagrupament que acompanyava una sèrie de imatges de l’activitat de Reagrupament a la comarca en els darrers mesos. Les notes dels Segadors varen posar dempeus als assistents que entonaren l’Himne Nacional de Catalunya. Acte seguit varen ser presentats els protagonistes de l’acte: Àngel Font, tresorer de l’Associació i candidat número 7 per la circumscripció de Barcelona. Rut Carandell, vicepresidenta de l’Associació i número 1 per Barcelona i Joan Carretero, president de Reagrupament i candidat número 1 per Girona.

Àngel Font va parlar de les necessitats dels país i de quina forma pensaven, des de Reagrupament, materialitzar la campanya, de quina manera la pensaven finançar. L’objectiu és l’endeutament zero. “És per això que als reagrupats se’ls ha demanat que facin un esforç i avancin les quotes del proper semestre. D’aquesta manera s’aconseguirà fer arribar la propaganda i les butlletes de Reagrupament a tot Catalunya” .

Rut Carandell va fer un repàs de totes les lleis que Reagrupament pensa portar al Parlament de Catalunya. “Cal una nova llei electoral que apropi al representant electe a la seva circumscripció”. “Cal una nova llei de finançament que eviti l’endeutament dels partits, endeutament que els fa presoners i els impedeix actuar” “Cal una limitació dels mandats i un control de l’activitat dels polítics quan deixin els seus llocs de representació”

Joan Carretero va arrodonir l’acte:

“En aquestes eleccions tenim entre dues coses a triar: que tot va bé, que l’autonomia ja ens és prou bona i, per tant, votem a algun dels partits que ja està al Parlament o bé que la situació econòmica no és la que cal, que el país no pot continuar així i intentar canviar”

“El Constitucional ens ha deixat ben clar que nació només n’hi ha una, que en cap cas hi haurà relació bilateral entre Catalunya i Espanya dins de la Constitució, segons el Constitucional no som cap nació, tan sols una part d’Espanya”

“Quan vàrem plantejar l’Estatut, ara fa uns anys, vàrem fer una “catalanada”, allà demanàvem tenir un finançament que fos com si tinguéssim concert econòmic. A la pràctica no tenim un finançament diferent del de les altres autonomies de règim comú”

“La situació actual en que es troba Catalunya no és pas culpa de ningú més que dels catalans i només depèn del catalans sortir-nos”

“No demanem cap heroïcitat a ningú, no demanem a ningú que agafi l’escopeta i que s’amagui a la muntanya, és tan senzill com agafar la butlleta anar al col·legi electoral posar-la a l’urna i sortir corren, si es vol”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada