dimarts, 27 de març del 2012

Reagrupament demana solucionar el Desvetllament amb una proposta coherent a la crisi econòmica.

Cal buscar solucions en el propi Desvetllament i no apostar per propostes externes i altament costoses.

Degut al debat aparegut al voltant de trobar una solució que garanteixi la continuïtat del Desvetllament, des de la secció local de Reagrupament opinem que: cal buscar solucions plenament compatibles amb la crisi econòmica que pateix el país. Entenem que és incoherent re-ubicar serveis municipals i retallar serveis a la ciutadania per estalviar diners, al mateix moment que es plantegen actes fortament costosos i que no tenen, d’entrada, garantida la recuperació del que han costat. Altrament oferir espectacles cars i excessivament mediàtics com el que s’ha proposat darrerament no ofereix una garantia a solucionar els problemes reals del Desvetllament, l’alcohol combinat amb la massificació de públic, sumat a un desconeixement del sistema i funcionament per part dels turistes de l’acte central de la festa major.

D’es de Reagrupament Mataró, així doncs, entenem que la solució al Desvetllament s’ha de trobar en el si de l’acte i no amb propostes externes exageradament costoses. Per tal de solucionar la massificació a l’acte proposem dividir la baixada a la Plaça Santa Anna amb dos recorreguts diferents i una pujada conjunta, degut a que la tornada a l’ajuntament és molt menys concorreguda que la baixada. Altrament també caldria fer una campanya de conscienciació cívica dels mataronins en previsió al descontrol que acaben molts dels actes de la festa major. Així mateix no estaria gens malament difondre el sentit del Desvetllament a l’exterior de la ciutat i als turistes, tenint en compte que any rere any venen a l’acte molta gent de fora.

Pel que fa a l’alcohol creiem que és un dels principals culpables del deteriorament progressiu de l’acte. En aquest sentit caldria prohibir la venda de begudes alcohòliques al centre a partir d’unes hores abans de l’acte així com augmentar la presència de seguretat o policia per tal d’evitar l’entrada de begudes dins del propi Desvetllament així com impedir l’entrada a l’acte a persones amb un grau important d’alcoholització i evitar actituds incíviques que desllueixen l’esdeveniment i poden posar en perill a la resta de participants, així com els propis portadors dels gegants, músics i organitzadors en general. Per tal de compensar les possibles pèrdues dels bars de la zona es podria facilitar que ells s’encarreguessin de les posteriors barres organitzades per a d’altres actes com la Ruixada o els concerts de Festa Major o Requisits al Parc Central i a la Plaça Santa Anna.

Finalment entenem que degut a la massificació el Desvetllament ha deixat de ser un acte per a nens i per tant caldria potenciar un Desvetllament Infantil amb la família Rovafabes i els nans a l’estil del correfoc infanti. Aquest acte ja fa uns anys que s’organitza per la festa major i garanteix que els nens gaudeixin d’un Correfoc creat a la seva mida, segur i divertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada