dissabte, 2 de juliol de 2011

Reagrupament opina: l’aturada indefinida dels laterals de l’autopista i de l’ampliació de la Ronda de Mataró


Respecte de l’aturada indefinida dels laterals de l’autopista i de l’ampliació de la Ronda de Mataró, anunciada ara fa pocs dies per la Generalitat, des de Reagrupament Independentista del Maresme creiem que:

La polèmica desfermada al llarg dels darrers temps respecte d’aquest tema no hagués existit de ser Catalunya un país lliure, senyor i amo del seu destí i, com no, de la clau de la caixa. Haguéssim estat parlant en tot cas dels accessos a una autopista lliure de peatges i/o de la seva possible ampliació. No ha estat aquest el cas, ja que no hi havia intenció d’aprofitar les infraestructures existents, sinó simplement de continuar rendibilitzant-les al servei de determinats interessos. Essent, per tant, el govern català incapaç, per falta de recursos, de poder fer un pla just i racional.

Al nostre entendre, ha arribat el moment de fer un plantejament integral de la situació de la comarca. No es pot de cap manera deslligar les comunicacions de la comarca de l’estat de saturació de la mateixa. Al Maresme, si es vol fer possible un mínim de qualitat de vida per als seus habitants, també per a les generacions futures, cal ordenar de forma molt precisa tota l’activitat constructora.

Vivim en una comarca amb més de 425.000 habitants, en un territori que tot just no arriba als 400 qm2, amb una densitat de 1.096 habitants per qm2. Fa 50 anys la comarca tenia 125.000 habitants. Poblacions com Pineda de Mar han multiplicat per 7 el seu nombre d’habitants en aquest període, dels 3700 als 26.000 actuals.

La nostra comarca s’ha de replantejar el seu futur tenint en compte de preservar els escassos espais naturals i agrícoles existents, optimitzant al mateix temps els seus polígons industrials i de serveis. S’han de millorar les comunicacions totalment insuficients i decimonòniques pel que fa al ferrocarril. Cal fer arribar el metro des de Barcelona i deslliurar al ferrocarril de rodalies d’aquesta funció. Ens cal una autopista lliure totalment de peatges, perfectament connectada amb totes les poblacions i amb les principals vies de comunicació del país. Cal finalment preservar l’activitat industrial que encara resta a la comarca i potenciar els serveis.

Cal aprofitar, doncs, l’aturada del projecte per reprendre’l dins d’un pla conjunt per a la Comarca i al servei de la Comarca.

Reagrupament Maresme

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada