dimarts, 19 de juny del 2012

Reagrupament Mataró dona suport a l’Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola

Des de la secció local de Reagrupament manifestem la nostra disconformitat en la manera que s`ha resolt la situació dels Espais Joves de la ciutat.

Entenem que la ciutat de Mataró és molt singular i per tant és un error portar a concurs públic  la gestió dels tres Espais Joves de manera conjunta. Entenem que aquest plantejament perjudica i impedeix la cabuda de qualsevol procés participatiu del teixit associatiu de la ciutat, caracteritzat per entitats petites sense afany de lucre, i que per tant, no poden aspirar a un projecte que englobi la totalitat de la ciutat pel cos que això comporta. Altrament volem manifestar que aquesta mena de projectes són ideals per ser desenvolupats per entitats de barri, coneixedores del seu entorn  i per tant de les necessitats de la ciutadania jove.

Amb aquest plantejament, l’actual govern de la ciutat capitanejat per Convergència i Unió, demostra una tendència a la privatització dels serveis i aposta per una relació mercantilista entre l’administració i una empresa amb un capital econòmic i, per tant, amb afany de lucre. Tot el contrari del que fins ara es portava a terme. Altrament, entenem que l’entrada del sector privat en els Espais Joves debilita el projecte ja que el posa en mans d’unes empreses que no coneixen el territori  i que , a més a més, plantegen un projecte homogeni que s’estanca amb un plantejament únic de lleure i que no pot cobrir ni de bon tros les necessitats de cada barri. Altrament, també volem expressar que la feina dels Espais Joves és molt important per al desenvolupament dels joves ciutadans i que si aquesta tasca es fa malament a la llarga en podem patir greus conseqüències.

També lamentem que el govern de la ciutat s’entesti en portar a concurs públic i de forma conjunta els espais joves, amb l’excusa de la legalitat, quan la pròpia entitat, “AIJ Casal Xerinola”, ha pogut demostrar que en molts municipis de Catalunya porten a terme de manera legal concursos per separat de projectes similars, que tot i aparentar un projecte global gaudeix d’una singularitat diferent i per tant els poden presentar com a projectes diferenciats. Altrament també han sabut demostrar que legalment aquestes situacions es resolen a partir de la voluntat política del govern de torn.

Finalment volem donar tot el nostre suport i ànims a l’Associació Infantil  i Juvenil Casal Xerinola que porten 23 anys compromesos amb els infants, adolescents i joves del barri de Cerdanyola. Per tant els encoratgem a seguir endavant amb la seva important tasca al mateix moment que exigim a l’Ajuntament de Mataró que torni a dipositar tota la confiança a les entitats juvenils de barri per tal de poder donar el servei que la ciutadania es mereix. Un servei de caire voluntari, que va més enllà d’un plantejament lúdic i allunyat d’un projecte d’empresa. En definitiva, un projecte al servei de la ciutat de Mataró.

Firma: Miquel Sola Suris, coordinador de Rcat Mataró
Reagrupament Mataró

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada